creatief
denken
& doen

   


de kracht
van
creativiteit


workshops & trainingen


kunst
werk
ruimte

Creatief Brainstormen & Light!


Echt leren brainstormen in een dag! of de light versie.....leren brainstormen in een dagdeel.

Brainstormen, dat doen we al......hoor je vaak !

Uit eigen ervaring weet ik dat er even snel een rondje langs de deelnemers wordt gemaakt met de vraag of men nog een idee heeft. Dit kan gaan over het vergroten van gastvrijheid, klantgerichtheid of wat kunnen we doen om de werksfeer te verbeteren etc. Vrijwel nooit komt uit een dergelijke brainstorm iets nieuws en verrassends. De reden hiervan is simpel. Tijdens het ‘rondje’ worden op geen enkele manier de creatieve denkvermogens geactiveerd.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat door de wijze van werken van onze hersenen het helemaal niet makkelijk is om zomaar out-of- the-box te gaan. Tijdens deze workshop krijgt u diverse technieken als hulpmiddel aangereikt, waardoor u wel in staat bent om een nieuw en origineel idee te bedenken.

De misvatting bestaat dat een brainstorm eindigt bij een grote hoeveelheid ideeën rijp en groen door elkaar. Er vindt geen follow-up plaats, het was een ‘boost’ aan energie die uiteindelijk niets concreets c.q. bruikbaars heeft opgeleverd.

De kunst is om enerzijds veel ideeën te bedenken, zowel originele als realistische, en anderzijds deze zodanig te vatten dat de brainstorm eindigt met een concrete korte omschrijving van het idee, waarna later of nader onderzoek of implementatie kan plaatsvinden.

De 4 fasen van een professionele brainstorm bestaan uit:

Ervaar zelf ook eens wat een echte brainstorm u kan opleveren! En als u dat wenst, neemt u zelf uw teamprobleem of uitdaging mee!

Creatief Brainstormen | 1 dag | € 1.200,- ex btw, reiskosten, locatiekosten, lunch, koffie/thee
Creatief Brainstormen Light | 1 dagdeel | € 675,- ex btw, reiskosten, locatiekosten, koffie/thee

In het laatste geval heeft u de mogelijkheid om alle fasen sneller te doorlopen of een keuze te maken uit 1 of meer 2 fasen waar u dieper op in wilt gaan.

De brainstorm kan op iedere gewenste locatie worden uitgevoerd. Het is mogelijk te brainstormen in de kunstwerkruimte, een landelijk gelegen boerderij in de Beemster. Kijk voor meer informatie op www.kunstwerkruimte.nl.

Als u belangstelling en/of vragen heeft, kunt u zich wenden tot Inge Bečka te bereiken via info@creativiteitincontext.nl.

Een afdrukversie van de workshopbeschrijving vind je hier.